Sydfynsk æblekage

Råmasse:
Smør og sukker røres godt sammen.

Æggene kommes i ét ad gangen under omrøring.

Mel, maizena, bagepulver og vanilie tilsættes, og massen røres igennem.

Drys:
Ingredienserne blandes til ”smulder”.

Halvdelen af drysset kommes i bunden af en springform.

Råmassen hældes i formen. Kanel drysses over råmassen, æblerne skæres i både og lægges ovenpå. Resten af drysset kommes til slut ovenpå.

Bages i ca. 30-40 min. ved 170-180 grader.

Serveres med creme fraiche, skyr eller vanilieis.

Det skal du bruge
Råmasse:
150 gSmør
150 gSukker
3Æg
150 gMel
30 gMaizena
3 tskBagepulver
2Vaniliestænger
  
Drys til bund og top:
50 gSmør
50 gSukker
80 gMel
½ tskBagepulver
  
Fyld:
3Æbler
1 spskKanel